2237022872 Κεφαλόβρυσο, Καρπενήσι parko.kefalovriso@gmail.com
hero image
 
Κεφαλόβρυσο Ευρυτανίας


 

Το Κεφαλόβρυσο Ευρυτανίας είναι ένα δασύλλιο υπερήλικων δέντρων, ποτάμια, γέφυρες και γραφικά μονοπάτια. Αποτελεί μια όαση δροσιάς λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Καρπενησίου όπου βρίσκεται αυτό το φυσικό πάρκο, που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις. Με την άφιξή σου στο θα μεταφερθείς σε ένα φυσικό τοπίο, χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις.  
Σε περιμένουν γραφικά μονοπάτια μέσα στα δέντρα, ξύλινα γεφυράκια με θέα το ποτάμι και περίπατοι μέσα σε τρεχούμενα νερά και υπεραιωνόβια δέντρα. Το μέρος αυτό είναι μαγευτικό, αφού σε μεταφέρει στο μεγαλείο της φύσης με μια βόλτα. Παρόλα αυτά διαθέτει και μια ιστορική χροιά, όπως μαρτυρά και το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη εκεί, αφού σ’ αυτό το σημείο έγινε η μάχη στις 8 Αυγούστου του 1823.

 

 

     
     
 
 
Πιο κάτω σε περιμένει η λίμνη του Κεφαλόβρυσου, μια λιλιπούτεια στρογγυλή λίμνη, η οποία είναι γεμάτη με ψάρια αλλά και με πάπιες το περισσότερο καιρό.
Αν κουράστηκες από τον πολύωρο περίπατο, μπορείς να πάρεις μια ανάσα και να αναπληρώσεις δυνάμεις στο ανανεωμένο καφέ - εστιατόριο, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή ακόμα και το φαγητό με θέα το δασύλλιο υπερήλικων δέντρων.

Η τοποθεσία είναι μαγευτική και μια επίσκεψη σίγουρα θα σε πείσει.